Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Είσαι ΜΑΛΑΚΑΣ/Ω Έλληνας γιατί...



1-Βριζεις και κορνάρεις όταν οδηγάς σε λάθη τύπου( διπλοπαρκάρισμα ,κόψιμο stop κ.ο.κ..) αλλά ΠΑΝΤΑ τα κάνεις και εσύ λέγοντας "έλα μωρέ δεν γαμιέται"..



2-Οτι δουλεία και να κάνεις είναι η πιο δύσκολη και πιο κουραστική..ακόμα και εισοδηματίας να είσαι, το λες με τόση λύπηση λες και δουλεύεις αμμοβολή η σε ορυχεία...



3-Οτι κοροϊδεύεις τους καγκούρες με τα πάπια "GSXR", και τα αμάξια "ministry of sound", αλλά στο παπί σου έχεις βάλει zebring "έτσι για ομορφιά", και ηχεία καλύτερα στο αμάξι γιατί τα παλιά δεν " τραβάγανε "(να μην πω για αεροτομές)..



4-Βγαζεις 700 κατόμπαλα το μηνά στην καλύτερη, τα πίνεις στα μπουζούκια και στα club παίζοντας το "γαμάω κόσμο"(σφηνάκια ,μπουκάλια..) στο γκομενάκι, και την άλλη μέρα ζητάς στην μανά σου λεφτά για τσιγάρα..και δεν γίνεται μια φορά στο τόσο..



5-Εισαι γιος/κόρη φραγκάτης οικογένειας...Αλλά επειδή αράζεις στη Μεσολογγίου στα Εξάρχεια το παίζεις ότι δεν έχεις μια(άσχετα αν έχεις 50e που σου έδωσε η μαμάκα αν και είσαι 24 πια)..για να υποστηρίξεις την μοικάνα και τα σκουλαρίκια που φόρας!!Αλλά είσαι γραμμένος στην ΔΑΠ/ΠΑΣΠ(δεν γινόταν αλλιώς θα πεις..) για να περάσεις κάνα μάθημα ΣΚΑΤΟΦΛΩΡΕ...





6-Πηρες το euro το 2004 και την ειδές "Αχιλλέας" η "LeOnidas"...Από τότε θυμήθηκες ότι "γεμίσαμε μετανάστες" και ‘’δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ αλβανέ"  αν και η βαρβατοκωλάρα σου δεν θα δούλευε ΠΟΤΕ στα κτήματα ,στα καλούπια ,σε εργοστάσια..γιατί έχεις σπουδάσει.. ανύψωση χαρταετού!



7-Η μανά σου προσπαθεί να  πείσει τον περίγυρο, ότι είσαι φωστήρας και ότι πρέπει να σπουδάσεις σε ΙΕΚ "νανομηχανικής " αφού έχεις ήδη φτάσει 26 ενώ έχεις τελειώσει Ι.Ε.Κ. συντήρηση έργων τέχνης , τεχνικός Η/Υ, ψυκτικός ,κομμωτής και δεν της λες στα ίσια ότι δεν θες άλλο γιατί εκτός από βυζανιάρικο που είσαι, θέλει να  λουφάξει ο κώλος σου από την δουλεία..





8- Όταν πας να εξυπηρετηθείς σε ένα μαγαζί η εταιρία, που δουλεύουν μισθωτοί υπάλληλοι και  τους μιλάς λες να είσαι υπουργός,με υφάκι..ενίοτε  σαν να είναι τα  τσουτσέκια σου..αλλά μαλακά κομπλεξικέ , 95% είσαι ένα λιγούρη μισθωτός , όποτε μιλά καλύτερα και με σεβασμό καραγκιόζη μικροαστέ..



9- Είσαι γυναίκα και  χορεύεις ζεϊμπέκικο το κομμάτι "γενέθλια",(το έγραψε μετά τον θάνατο του παιδιού του)  και φόρας γόβες, στρας και ντεκολτέ μέχρι την κιλότα..με ύφος έχω περάσει τα πάνδεινα μέχρι τα 30, και στην ουσία ούτε ανεμοβλογιά δεν πέρασες μωρή  πατσαβούρα..



10- Στέλνεις στις δημοσιές και ιδιωτικές υπηρεσίες τους παππούδες σου που έχουν περάσει μέχρι και τύφο φέρνοντας όλα τα μικρόβια και την βαρηκοΐα μαζί τους, για να τους λυπηθούμε και να τους δώσουμε την σειρά μας..αλλά ΜΑΛΑΚΑ όλοι στην ουρά κατάντησαν να είναι παππούδες!!!άντε γαμήσου και ψοφά...πονηρέ!



11- Είσαι γκόμενα αντί-trendy ροκού ,μεταλού , πάνκισα κ.ο.κ , αλλά ΠΑΝΤΑ τα φτιάχνεις με τον dj , με αυτόν που έχει την μπάντα "ματωμένο πύον ", που έχει περισσότερη σκουλαμέντρα στο μαλλί ,που έχει καρφιά μέχρι και το σβέρκο..ΑΡΑΓΕ τι διάφορα έχεις από τις τρεντογκόμενες που τα φτιάχνουν με τον τύπο που έχει καλό αμαξι ,ακριβά ρούχα κ.λ.π. ;Ε; Πουτάνα ποζερού ;



12-ΘΕΩΡΕΙΣ rock την ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ και gotha τον ΚΟΡΓΙΑΛΑ και άκουσες πρώτη φορά το "smoke on the water" απο τον ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ μαλάκα λαΐκαντζα !! ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΟΥ και τα μυαλά στα κάγκελα …



13- Ότι είναι μόδα το καταπίνεις και ας είσαι άντρας ..και το πληρώνεις πανάκριβα..Σκέψου το 1998 (για να μην πάω πιο πίσω) να πήγαινες σε πάρτι με μπλουζάκι με V μέχρι τον αφαλό ,σαγιονάρες με τζην ,ασπρο παντελόνι με ροζ μπλούζα ντυμένος γιαούρτι..Θα σε έκραζαν "δροσερό" και με το δίκιο τους..Άσε που στην παράλια υπήρχε το αξεπέραστο ΠΑΡΕΟ?!!??!Ο Κοτέντος ντύνεται πιο αντρικά από σας..





14-Το ότι είσαι ξανθιά δεν σημαίνει ότι είσαι καύλα .Τι κι αν είσαι μελαμψή σαν τον Γιώργο Μαγκά ; Τι και αν έσκασε στα γέλια ο κομμωτής ; Εσύ εκεί ,να βγάλεις την Μενεγάκη που κρύβεται μέσα σου...πλέον δεν κάνεις την διάφορα ηλίθια χαζογκόμενα !!





15- Οι γυναίκες θέλετε ισότητα στις συμβιοκοινονικές σχέσεις..Αλλά στηρίζεστε σε ΟΛΑ τα στερεότυπα(ο άντρας είναι κυνηγός ,ο άντρας τα «φέρνει» και μου "προσφέρει σιγουριά") και στο σύνδρομο "αποκατάστασης" .Περαστικά σας "Ευρωπαίες"…



16- Για όλα φταίει το κράτος .Αλλά μια φορά στα 4 γαμημένα χρόνια έχεις μια μικρή δύναμη ,την ΨΗΦΟ σου . Αλλά ξεχνάς τι γαμήσει έχεις φάει και ψηφίζεις ξανά ΠΑΣΟΚ/ΝΔ εσύ και όλο σου το σόι για να μπει στον δήμο με σύμβαση 15 ημερών το δισέγγονο της ξαδέρφης της κουμπαράς της γιαγιάς σου..ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ και τα σκάτα στα μούτρα σας!!!



17-Δεν γίνεται με βαση στατιστικής να εχουμε 9.700.000 τραγουδιστές με ταλέντο σε αυτή την μπουρδελοχώρα!!Στο X-FACTOR-SUPER IDOL-GREEK IDOL-FAME STORY-DREAM SHOW έχουν βγάλει καμία χιλιάδα τραγουδιστές, αλλά σκεφτείτε πόσοι έχουν πάει σε ακροάσεις..για να μην πω αυτούς που δεν έχουν πάει για ακροάσεις αλλά δουλεύουν σε ταβέρνες ,κουτούκια ,μπουζουκλερί , εντεχνοκουλτουρίαρικα και παρατράγουδα!!Αλλά στην χωρά του Τέρη Χρυσού, Τσιμογίαννη ,Τζών Τίκη, Φλωρινιωτη ,Χαράς Βέρας και της Μπεζεντακου όλοι έχουν μια ελπίδα..για τον ΚΑΙΑΔΑ!!



18-Ο σεκιούριτι ΔΕΝ είναι μπάτσος!!Μη μου παίρνεις το αυστηρό του Clid Eastwood ρε νούμερο, γιατί δεν έχεις ούτε γκλόπ.. Είσαι ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ χαφιές και  λες τους μπάτσους "συναδέλφους" ….Αρτέμη Μάτσα των φτωχών..



 19-Οι πατεράδες νομίζουν ότι οι κόρες τους θα γαμηθούν στο γάμο .Ντάξει δεν είπα και να φέρνουν κάθε εβδομάδα και έναν γκόμενο αλλά μην την κυνηγάς όταν έχει σχέση με ένα τύπο και της κάνεις την ζωή κόλαση . Μπαίνεις στο σπίτι της γκόμενας/κοπέλας και μυρίζει μπαρούτι .Ματιές τύπου "είσαι λίγος" μόνο και μόνο επειδή πηδάς την κόρη του(και σίγουρα δεν θα είσαι ο μονός..).Αν δε το έκανες εσύ μπορεί να ήσασταν και φίλοι..Αντίθετα καμαρώνουν όταν ο γιος τους είναι γαμίκουλας και το χαίρονται όταν φέρνουν κάθε 2 ώρες άλλη γκόμενα σπίτι..Πραγματική Πατρική Παράνοια..



20-Τα κάνεις όλα τελευταία στιγμή ρε πουστάρα και μετά παραπονιέσαι ότι δεν δουλεύουν σωστά οι εκάστοτε υπηρεσίες(αν είναι δημοσιές την γάμησες..).Αλλά δεν σκέφτηκες ποτέ σου ρε ΓΑΜΗΜΕΝΕ ότι μαζί με σένα το θυμήθηκε η μίση Ελλάδα όποτε πως περιμένεις να σε εξυπηρετήσουν;




Το κείμενο αυτό το είχα στείλει με mail σε μερικές από τις επαφές μου 1 χρόνο πριν.Διόρθωσα κάποιες λέξεις και φράσεις (ελάχιστες) που δεν μου άρεσαν..

6 σχόλια:

  1. Άξιο τέκνο του Διπρόσωπου,αλλά με δικό σου χαρακτήρα!!!Εύγε που με έκανες κι έκλασα στα γέλια και μου θύμησες πόσο κάφροι είμαστε σαν λαός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Διπρόσωπος είναι blog ΄n΄ roll…Είναι ο λόγος που μου έκοψαν το internet στο γραφείο ..Δημιουργεί εικόνες με αυτά που γραφεί και του χρωστάω την σπλήνα μου..Thanx για τα καλά λόγια θα περάσω από το blog να με κεράσεις κάνα φοντάν ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λάικ στα περισσότερα αλλά κυρίως στο τελευταίο που πραγματικά είναι αυτό που με καίει περισσότερο μιας και δουλεύω σε πόστο εξυπηρέτησης κοινού. Και κλασικά την τελευταία μέρα της διορίας σκάνε όλοι πανικόβλητοι κ φωνάζουν "κουνηθείτε" και "γ.. την Ελλάδα σας" λες κ εκείνοι είναι Σκανδιναβοί τουρίστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο συνδυασμός τελευταίας στιγμής και συνταξιούχου στην τράπεζα η στην εφορία είναι ότι χειρότερο για το νευρικό μου σύστημα..Η δουλειά μου είναι τέτοια που συναναστρέφομαι με αυτά τα μέρη..Περαστικά σου και σε εσένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρίξε και μια ματιά σε ένα σχετικό που έχω κάνει και σταυρώνομαι κάθε ημέρα από κάθε λογής "αδωνο-πατριδοκάπηλους" βλάκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή