Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ο ταρίφας είχε την δική του ιστορία..


Έπειτα από μακρόχρονη  χρήση ταξί, νομίζω ότι είμαι σε θέση όχι μόνο να ξεχωρίζω τον ταρίφα στα 5 λεπτά αφού κάτσω, αλλά μέχρι και τι ρέστα θα μου δώσει… Βέβαια τα τελευταία  χρόνια που η δουλειά τους έχει πέσει ,έγιναν πιο επαγγελματίες αλλά και πιο καρμοίρηδες..τι εννοώ ; Μέχρι τα τέλη του 90, για να πάρεις  ταρίφα έπρεπε να βγάλεις στη βίζιτα κάποια που έχεις  μαζί σου στο δρόμο, ακόμα και την μάνα σου, μπας και σταματήσει  να σε πάει εκεί που θες..Αν ήσουν άντρας και μόνος στην μέση του δρόμου, γονυπετής  και  λουσμένος  βενζίνη σαν κούρδος με το μουστάκι σου έτοιμο για προσάναμμα ,εκτός ότι δεν θα σε παίρνε, θα κατέβαζε το «ελεύθερο» για να αυτοπυρποληθείς. Αλλά οι εποχές  άλλαξαν ,τώρα τους σταματάς από το μπαλκόνι(ισχύει) ,σου «παίζουν» τα φώτα ενώ περπατάς ή περιμένεις στην στάση ,σε κοιτάνε σαν παιδί των φαναριών ξεροσταλιάζοντας στο παράθυρο τους για μια κούρσα, ενώ είναι ικανοί να σταματήσουν να σου πάρουν τσιγάρα, βρώμικο και πίπα, αν τους πεις διαδρομή πάνω από 10e . Παρ ‘ολαυτά υπάρχουν όμως οι χαρακτήρες που μένουν αναλλοίωτοι στον χρόνο και στην γραφικότητα..



O Καμασούτρας

Συνήθως σε αυτόν τον σπασαρχίδα  μπαίνεις όταν δεν έχεις όρεξη να μιλήσεις σε κανέναν αλλά όσο και να τον αγνοείς, θα μιλήσεις στον Θεοχάρη του σεξ …Μόλις περάσει γκόμενα  μπροστά από το αμάξι αρχίζει το σόλο Μινχάουζεν  για τις γυναίκες και  το σεξ, με αποκορύφωμα της ιστορίας  πάντα μια μοντέλα που την πήδηξε στο καπό μέρα-μεσημέρι..  Αν συνεχίσεις να τον αγνοείς σου αφήνει υπονοούμενο ότι γουστάρεις αρσιβαρίστες με σκοπιανοβουλγαρική αξάν και ότι είσαι πιο αδερφή και από τις αδερφές Μπρόγιερ .


Ο Κουβανός

Ο Κουβανός κυκλοφορεί με  συνολάκι  φόρμας γυαλιστερής  και σκαρπίνι, είναι γύρω στα 40 με 50 και έχει φάει όλο το μεροκάματο του στο στοίχημα . Στοιχηματίζει από άλογα μέχρι τρίτη εθνική βιετναμέζικο κρίκετ. Έχει στην διαπασών αθλητικό ραδιόφωνο που σε όλη την διαδρομή ακούς αποτελέσματα. Απαραίτητο αξεσουάρ στοιχηματική εφημερίδα και κουπόνια του στοιχήματος πεταμένα στα πόδια του συνοδηγού .Από τα λίγα που θα πεις με τον Κουβανό είναι ότι έχει κερδίσει μια περιουσία στο καζίνο ,bingo και το Σκορ4, απλά δουλεύει επειδή βαριέται..και προσπαθεί να σε πείσει γι’αυτό ..


Ο Μπαλαδόφατσας

Ο άνθρωπος που μπορεί εύκολα να σε κάνεις να ξεχάσεις αυτά που ξέρεις. Όταν ξεκινήσει αθλητική κουβέντα με το «εμένανε που με βλέπεις…», οι τσιμεντοκονίες και οι ασβεστοχάλικες θα σφυρίζουν δίπλα από τ’αυτιά σου, ειδικά αν για  την εποχή που μιλάει,  το κακέκτυπο του Σωτηρακόπουλου ήσουν μικρός ή δεν υπήρχες ,ετοιμάσου για κτηνώδη βιασμό περιστατικών και γεγονότων..Εννοείτε ότι έχει γνωστούς και φίλους σε σημαντικές θέσεις και τα ξέρει τα πράγματα από «μέσα», οπότε η λέξη αμφισβήτηση δεν πρέπει να κρέμεται  από τα χείλια σου, άμπαλε …


Ο  Σαβουάρ Γύφτ

Εδώ έχουμε να κάνουμε  με τον εχθρό του Παπουτσάνη..O bon viveur της πανώλης φοράει μάλλινη μπλούζα από το ’82, το  δάχτυλο κίτρινο από τα Καρέλια ,νύχι «γαλλικό» με πένθος από μέσα, μαλλί λιγδιασμένο σαν να έχει βάλει βερνίκι ξύλου, και αποπνέει τζατζίκι για δροσερή αναπνοή .Το ταξί μυρίζει σαν κατουρογωνιά οικοδομής με μια essence ιδρωτίλας και η σκόνη που βρίσκεται μέσα σε κάνει ασθματικό  μέχρι το τέλος της κούρσας. Λέγεται ότι μια κούρσα με τον Σαβουάρ Γύφτ ισοδυναμεί με μια διαβολοβδομάδα στα Ο.Υ.Κ.


Ο Καρμοίρης (όχι ο Δημοσθένης)

Ο ταρίφας που πραγματικά τον σιχαίνονται όλοι.. Οι συνάδελφοι του τον σιχαίνονται γιατί κάνει πάντα προσπέραση στον προπορευόμενο ταρίφα για να του φάει την κούρσα, όπως και στο λιμάνι που σε πιάνει στο ψιθυριστό σαν βαποράκι για να πας  εκτός πιάτσας  μαζί του. Τώρα εμείς τον σιχαινόμαστε γιατί πάντοτε μας λέει ότι θα μας μας πάει από ένα καβατζωτό στενό που θα μας  βγάλει πιο γρήγορα αλλά αφού κατεβείς απορείς γιατί έδωσες 10e για να πας από Αιγάλεω - Κορυδαλλό .Η κλασσική μουνοπανιά είναι όταν το ταξίμετρο γραφεί 3,55 σου κρατάει 4e.Ο λόγος ; 10 σεντς όσο σε ρωτάει αν έχεις ψιλα=3,65  , 10 σεντς μέχρι να βγάλει την κερματοθήκη από την πόρτα του=3,75 , Θα του πέσει κάτι από τα ψιλά =3,85 στο ταξίμετρο.."Τι κοιτάς ρε γύφτο" μάτια ,για τα 15 σεντς που περιμένεις έτσι για το γαμώτο αλλά τίποτα.. στο τέλος φεύγεις γαμωσταυρίζοντας  γιατί δεν πρόκειται να πάρεις φράγκο από τον πούστη . Οι παραπάνω πράξεις και «ειδικές διαδρομές» ισχύουν μόνο σε άντρες .Στις γυναίκες και τους ηλικιωμένους τους κλέβει με θράσος  χωρίς να επιχειρηματολογεί..


Ο Κωλόμπας

Είναι σπάνια κατηγορία ταρίφα αλλά επειδή έτυχα και σε τέτοιον οφείλω να προειδοποιήσω τους πιτσιρικάδες. Ο τύπος δουλεύει βράδυ και έχει φάτσα κακομοίρογλου φαμιλιέρη. Θα ξεκινήσει μια ιστορία για ένα ζευγάρι που πήρε κούρσα και  η γυναίκα του είναι μουνάρα και τέτοια..για να φτάσω στο μέλι, στο τέλος θα πει ότι κέρασε ξεπατικοτούρα τον γκόμενο της.. και συνειδητοποίησε ότι τριχωτός  κώλος και μουνί  το ίδιο πράγμα είναι .Αν υψώσεις την φωνή σου και του φέρεις αντίρρηση θα κάνει την κότα..Μην σκεφτείς να του ρίξεις τραμπάκουλο ενώ οδηγάει γιατί αν τρακάρεις και επιζήσει αυτός και τραυματιστείς εσύ, θα σου κάνει τον κώλο έτσι, που θα κλάνεις με έκοοΟΟ..


Ο Rόcκος

Ο τύπος αυτός είναι μακράν ο πιο χαβαλές και ο πιο συμπαθητικός απ’όλους. Είναι ντυμένος με την τελευταία λέξη του  ’99 και  έχει μακρύ μαλλί με ζελέ. Με το που του πεις «Εξάρχεια», άγγιξες την ευαίσθητη χορδή της εφηβείας του. Θα σου μιλήσει για πρέζα σιρόπια ,πανκ και ποδοσφαιρικά μπάχαλα αλλά το μόνο οξύμωρο είναι ότι την ώρα που στα αφηγείται έχει μουσική υπόκρουση το τελευταίο γάβγισμα στο derti fm ..και όσο να ναι ξενερώνεις..


25 σχόλια:

  1. Πραγματικά λόγια ταρίφα καμασούτρα. "Μπλα μπλα μπλα. Παίρνω από τη Πάντειο μια φοιτήτρια και μου λέει Παπάγου (!!) ε με το που περνάμε με το ταξί την αγία σκέπη μου λέει πως δεν έχει αρκετά λεφτά γιατί είναι από επαρχία, μπλα μπλα, είχε αργήσει να πληρώσει το νοίκι, περίμενε τα λεφτά από γονεις, μπλα μπλα μπλα, και μου είπε να μου πάρει πίπα. Ε τελικά εκεί που μου την έπαιρνε της λέω ωραία εγώ ευχαριστήθηκα θες να κάνουμε και από το άλλο? Αλλά αυτή δν ήθελε και τελικά πήγε σπίτι".

    Απάντηση δική μου σκεπτόμενος το εξής μεταξυ άλλων (Στο Παπάγου με τα ακριβότερα νοίκια έβερ φοιτήτρια δεν παίζει). Ε εντάξει από Πάντειο-Παπάγου την πήγες. Μια πίπα καλά είναι. Αν την έπαιρνες από Πειραιά ή ακόμα καλύτερα καμιά Χαλκίδα για Παπάγου θα σου δινε και κώλο...

    Τον έχω ηχογραφημένο στο κινητόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Rockos είναι μακράν ο πιο κατάντιας και φίδης. Να σου λέει ο κοστουμάτος τώρα...Έχω δει AC/DC στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!!! Όταν ήμουν νιάτο!!!!! (ΓΟΥΑΤ ΔΕ ΦΑΚ ΓΟΥΑΤ ΔΕ ΦΑΚ)

    Tέλος υπάρχει και η κατηγορία πρεζάκιας-ταρίφας αλλά αυτό είναι μεγάλη ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φίλε, πρέπει να γράψω περιστατικό με ταρίφα πρώην πρεζάκια 50αρη που τα είχε με μια γκόμενα από το Δαφνί και έπαιρνε ψυχοφάρμακα μπροστά μου..Και μόλις γύρισα έπεσα στον ταρίφα Rocko.. πραγματικά ήταν όλα τα λεφτά εκείνο το βράδυ...

    Ένας άλλος μου έλεγε ότι τον χωρίζουν οι γκόμενες επειδή της εξουθενώνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχαχαχα...Και τι πουλί έχει ρε ο τελευταίος? Απο κρυπτονίτη? χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σαι καλά ρε Monsieur! Κι έλεγα δε θα γράψει κανείς γι αυτή την άτιμη φάρα?!

    Μόνο που με στεναχώρεσες γιατί ονόμασες τον δεύτερο "Κουβανό"! Viva la Cuba!

    Eίναι τόσο γλίτσες που και με έχουν κατακλέψει μπροστα στα μάτια μου αλλά και μου έχουν χαρίσει κούρσες επειδή με "συμπάθησαν".

    Το καλύτερο είναι μια φορά που έπεσα σε έναν Καρμοίρη και με πήγε στο τμήμα γιατί έβγαλα να τον πληρώσω με 50ευρω! Όλοι εκεί μέσα να γελάνε και εγώ να παίρνω τον τότε φίλο μου τηλέφωνο να ρθει να με μάσει στις 3 το πρωί από το τμήμα! Σκηνές απείρου κάλλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κουβανό ονομάζουμε τον τζογαδόρο που όλα τα κουπόνια που έχει παίξει πάνε στον κουβά των αχρήστων.

    Ιστορίες πολλές, εδώ πλήρωνα με δεκάρικο και μου έλεγε δεν έχεις ψιλά νευριασμένος... έφτανα να τους μπινελικώνω στεγνά(είμαι ευγενικός με άτομα που δεν ξέρω)λες και ήξερα ότι πρέπει να κυκλοφορώ σαν jukebox για να πληρώνω τους μαλάκες.. άσε που σε κάθε πιάτσα έχει περίπτερο μπροστά..αν είσαι σωστός έχεις ψιλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ταξί πλέον είναι είδος πολυτελείας με αυτά που χρεώνουνε. Ειδικα στην επαρχία. Οι ταρίφες είναι μαλάκες σε μεγάλη πλειοψηφία. Μου έχει μείνει μια ατάκα που μου είπε ένας μια φορά πριν χρόνια. Μπαίνω μέσα στο ταξί και του λέω απλά "Χαίρεται" !
    Βλέπεις κανέναν να χαίρεται ; μου λέει
    Κόλλησα και τον κοίταγα στα μάτια. Κούνησα το κεφάλι και του είπα τον προορισμό. Γενικά ήταν μες την άρνηση και την ειρωνία όλη την ώρα λες και του είχα κάνει κάτι.

    Και μαγκιά ρε παιδί μου. Πολύ μαγκιά αυτοί οι ταρίφες. Πολλά αρχίδια. Βαριά αρχίδια λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά αρχίδια και βαριά γιατί έχουν σπουδάσει το "σχολειό της ζωής" αλλά είναι σχεδόν όλοι κοτόπουλα..Σουρομενος ουκ ολίγες φορές έχω μανουριάσει για τα ρέστα και ας μην με έπαιρνε αλλά πήρανε το μπούλο σαν λαχουρένιες ρόμπες..οι αρχιδάτοι..

      Διαγραφή
  8. Να πάνε να γαμηθούνε όλοι εκτός από ένα ταρίφα μαλλιά που με είχε πάρει κούρσα στη Ρόδο και ήταν ορίτζιναλ αλάνι χωρίς ιστορίες και φίδια.Άκου εδώ,μέχρι και πριν 2-3 χρονάκια αγόραζαν το ταξί 50.000 και για την άδεια άλλα 350.000 και μου είχαν πολλοί απ' αυτούς εξομολογηθεί ότι τα ξεχρέωσαν όλα σε 3 καλοκαίρια.Όταν έρχονται οι τουρίστες τους γαμάνε φυσικά τον αγάμητο και χωρίς ταξίμετρο φυσικά,take it or leave it φάση.Η ανώτερη απ' όλες τις μαλακίες είναι ότι και στις 7 χώρες της Ευρώπης που ταξίδεψα τα μουνόπανα είναι παντού το ίδιο,με μια μικρή εξαίρεση την Ιταλία που είναι πιο κλεφταράδες από αλλού οι παλιοαδερφάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Κω που ήμουν φανταριώτης μόλις έβαλαν ταξίμετρα πήραν τις άδειες σε 5 ταρίφες..20e διαδρομή και έπαιρναν 100!! Μετά σου λένε δεν έχουμε τουρισμό..

      Διαγραφή
  9. Kαννίβαλε...ετοίμασε καφέ βαρβάτο το πρωί. Γιατί αυτό δεν ήταν απάντηση ήταν έκθεση και κατάθεση ψυχής. Είσαι μορφή ρε. Αφορμή για ψυχο-κάθαρση και ψυχο-αναλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μιας και αρχίσατε ιστορίες για χοντρές νίλες βρε αλήτες θα ρίξω τη πιο χοντρή έβερ που μου χει τύχει.

    Με κατέβασε ταρίφας στη Θεσσαλονίκη επειδή έκανα το λάθος να του πω τι ομάδα είμαι μετά από ερώτηση "Είσαι Αθηναίος?".

    Και με κατέβασε στη μέση του πουθενά κάπου κοντά στα ΤΕΙ μέσα στην άγρια νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοιες καγκουριές κάνουνε γιαυτό δεν έχουνε μετρό ακόμα..σε κάτι τέτοια έχουν καταντήσει γραφικοί...

      Διαγραφή
    2. Το ότι δεν έχουμε μετρό δεν έχει να κάνει με τον Α ή Β μαλάκα που κάνει τέτοιες μαλακίες, αλλά με τη γνωστή και λατρεμένη ελληνική ανοργανωσιά. Κι αν δεν είχαν γίνει οι Ολυμπιακοί το 2004, θα σου 'λεγα τι μετρό θα είχατε.

      Διαγραφή
    3. ρε τόμας μην παρεξηγιέσαι..είστε πιο αδικημένοι και όχι άδικα, αλλά στην γραφικότητα είστε πρώτοι.. άσε που η πλειοψηφία δεν γουστάρει Αθηναίους..

      Διαγραφή
    4. Ρε εντάξει το κάνατε θέμα έπεσα σε μαλάκα. Σιτ χάπενς.
      Εδώ έχω πέσει ταρίφα στο Μεξικό και με άφησε σε λάθος μέρος ενώ με διαβεβαίωνε πως αυτή ήταν η διεύθυνση. Και του δωσα και τιπ ο μαλάκας γιατί είχε γέλιο με αυτά που έλεγε. Άσε που μόλις κατάλαβα τι έγινε χέστηκα μην μου τη πέσουν και ξυπνήσω χωρίς νεφρά. Βέβαια πως ήταν μέρα μεσημέρι και κάργα από κόσμο δεν αποτέλεσε τροχοπέδη στη σκέψη αυτή...Φακ!

      Διαγραφή
  11. Έχω τσακωθεί με Καρμοίρη γιατί με χρέωσε 15e για μια διαδρομή 5e επειδή λέει χάθηκε! Τέλος του είπα πολύ απλά ότι έχω μόνο ένα πεντάευρο πάνω μου και ότι αν έχει πρόβλημα να με πάει στο Τμήμα να το λύσουμε το θεματάκι.Πήρε τα 5e και δεν είπε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά στις γυναίκες δίνουν ρεσιτάλ.. εγώ οπότε περιμένω κοπέλα με ταρίφα η την βάζω σε αυτόν πάντα κρατάω πινακίδες στο κιν.. Καλό θα είναι να σε περιμένει πάντα ένας άντρας στον προορισμό που πας για να του τρίξει και τα δόντια άμα σου τα πρήξει..

      Διαγραφή
  12. Οι χειρότεροι είναι αυτοί που μετά από εσένα παίρνουν διπλοκούρσα, σου κάνουν την κλασική ερώτηση "να την πάρουμε την κοπέλα; είναι στον δρόμο μας", εσύ σαν μαλάκας λες ναι και καταλήγεις να γυρίζεις όλη την πόλη... Στο τέλος πληρώνεις και τα γαμησιάτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρταλε το κορυφαίο είναι στο λιμάνι που σκάει ο "βαποράκις" και με το που σου βάζει τα πράγματα μέσα βλέπεις αλλους 4 να πηγαίνουν σε διαφορετικές περιοχές και σου λέει "πετάμε τα παιδιά και πάμε οπού θες"..με κατάληξη αυτό που περιέγραψες..

      Διαγραφή
  13. Σε μικρή πόλη έχεις το δικαίωμα να πείς όχι. Σε μεγάλη το πούλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ο υπερτατος ταριφας που ενω το ταξιμετρο εγραφε 5ευρω μου πεταει ενα ''10 ευρω ειναι ουγκ 4 το πρωι κοπελια ειναι διπλη η ταριφα δεν το ξερεις ουγκ''!Αλλα επειδη αυτα προσεχουμε λιγο που τα κανουμε γιατι η ευγενικη κοπελιτσα που καθεται στο πισω καθισμα βλαμμενε ταριφα οταν πας να την κοροιδεψεις μεταμορφωνεται απο γατα σε σκυλα και ετσι λυσαμε το θεμα καθολου πολιτισμενα με την αστυνομια 4 το χαραμα...ωραιες εποχες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πλάκα-πλάκα το πιστεύεις ότι δεν έχω πάει κανέναν στους μπάτσους..εγώ σας συμβουλεύω αν μπορείτε, να σας περιμένει ένας άντρας ότι ώρα και να ναι.. γιατί κάτι τέτοια μουνόπανα θέλουν σούβλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. είχα ξεχάσει να σου δώσω κι ένα ποστ ενός άλλου απ' τα παλιά

    http://tarxidiatoukarampela.blogspot.com/2011/06/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή