Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ιστορίες Γέλωτα


Οι παρακάτω 5 ιστορίες είναι πραγματικές και θα μπορούσαν να είναι ανέκδοτα, οι σκηνές από κωμωδία…



Πανκς νοτ ντεντ

Φίλος στα Εξάρχεια, περπατάει ,και πλησιάζει πρέζακας παλαντζάροντας οσάν ζομπι από το ρέσιντεντ ίβολ , και ενώ είναι έτοιμος να υποστεί το παραμύθι για πεινά και απεξάρτηση, τον  γειώνει  λέγοντας του : “Συγγνώμη φίλε , μήπως έχεις 50 λεπτά να μου δώσεις, γιατί έχω να πληρώσω τις δώσεις για την Mercedes;”


Η Γενιά του '32

Φίλη της μάνας μου πάει σε κηδεία ενός μαθουσάλα θειου της. Ακριβώς δίπλα της, ένα ζευγάρι έχει ξεκινήσει την εξής κουβέντα μέσα από τα δόντια τους :

-Μαρία , εσύ έχεις το κινητό μου;

-Όχι εσύ το πηρές το θυμάμαι..

-Δεν το έχω εγώ ..

-Σε είδα να το βάζεις στην τσέπη του πουκαμισού σου..  

Παράλληλα έχει ανοίξει το καπάκι του τάφου για να ρίξουν το κρασί και το χώμα στον θανόντα..

-Κάνε μου μια αναπάντητη …κάπου θα μου έπεσε εδώ γύρω..

Κάνει αναπάντητη..

Το κινητό χτυπάει μέσα από τον τάφο… Ο παπάς μπερδεύει τα λόγια του ,τα ρουθουνίσματα και τα χασκογελάκια δεν άργησαν  να έρθουν , όταν ο ήχος κλήσης  ήταν  ένα βαρύ και ασήκωτο ρεμπέτικο.. «Μάγισσες φέρτε, βότανα..»


Γιαγιά Troll

Πρώην γκόμενος φίλης μου, έκανε τοποθετήσεις ΑΤΜ. Τον στείλανε σε ένα χωριό να κάνει τοποθέτηση. Μόλις  έχει  ξεκινήσει, νιώθει μάτι βάβως στην πλάτη του  και  ξεκινάει ο διάλογος :

-Καλημέρα γιε μου, τι φτιάχνεις; 

-Καλημέρα γιαγιά , φτιάχνω ένα μηχάνημα, για να παίρνεις τη σύνταξη σου από δω χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνεις στο διπλά χωριό και να ταλαιπωρείσαι ..

Μετά από κανά 5λεπτό χωρίς κουβέντα και με την γιαγιά να συνεχίζει να κοιτάει έκπληκτη  και με απορία το μηχάνημα..

-Δηλαδή θα έρχομαι εδώ την 1η  του μηνός και θα παίρνω την σύνταξη;

-Ναι γιαγιά..

-Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο ;

-Ναι γιαγιά…

-Η κοπέλα, που θα κάθεται;;;;;



Ο παππούς εχει αιμορροΐδες 

Πελάτης του γραφείου  μπαίνει ξελιγωμένος από τα γέλια. Περιμένοντας στο φανάρι, που δίνει προτεραιότητα στην στροφή δεξιά του προς το αντίθετο ρεύμα, ένας νταλικέρης προσπαθεί να πάρει στροφή και καθώς περνάει ίσα -ίσα ,εκείνη την ώρα, έρχεται και χώνεται (ως συνήθως) ο παππούς με το LADA  πιο μπροστά στο φανάρι εκεί που περιμένει ο πελάτης με την μηχανή του και όπως είναι φυσικό ο νταλικέρης που είχε γαμηθεί στις μανούβρες  να κατεβάσει το παράθυρο και με φωνή Βασίλη Καρρά λέει :

-Παππού άμα κατέβω κάτω θα ΣΕ ΓΑΜΗΣΩ..

Ο παππούς κατεβάζει το παράθυρο και με βλέμμα συμπόνοιας   απαντάει..

-Επειδή πονάει ο κώλος μου , να σου πάρω  μια πίπα;;



Ο μαγαζάτορας που όλοι αγαπήσαμε..


Καφενείο σε χωριό , απογευματάκι, πηγαίνει ο ντόπιος πελάτης να πιει καφέ ..Ο οκνηρός ιδιοκτήτης με χαρακτηριστική  αργοπορία  του παίρνει παραγγελία.. Αφού του πάει τον καφέ και φεύγει, τον φωνάζει ο πελάτης πίσω και ξεκινάει ο διάλογος :

-Ρε συ Γιώργο, ο καφές μέσα έχει μύγα…

-Με 1,5e που έχει ο καφές, τι περίμενες να έχει μέσα, κοτόπουλο;














20 σχόλια:

  1. Πελάτης: Πιάσε μια Καιζερ
    Μπαρμαν: Να σου δώσω μια Αμστελ που χω ανοιχτή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι τεράστιος! Απλά και μόνο. Γιαγιά Τρολ και Πάνκης με μερσέντα ολα τα λεφτά. (Πανκης με μερσέντα? Χμμμ...not so far fetched!)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έμενα η κηδεία και τα 2 τελευταία με έκαναν να κλαίω από τα γέλια. Τέτοια κούφα σκηνικά με θράσος και ετοιμολογία τα γουστάρω πιο πολύ και από τα ανέκδοτα..

      Διαγραφή
  3. Τελευταία φορά που είχα έρθει στην Αθήνα, τα μισά λεωφορεία ήταν μερσέντε, οπότε δε βλέπω γιατί να μη μετακινείται με μερσέντα ο πάνκης στην πραγματικότητα. Η γιαγιά δεν το κατάλαβε το μηχάνημα; Αν ήταν ο Αυτιάς μια χαρά θα το καταλάβαινε. Ο παππούς, πάλι, είναι ίνδαλμα. Αν τον βρεις, στείλε μου μια φωτογραφία να τον κάνω αφίσα. Και, τέλος, εγώ στον καφέ του 1,5 ευρώ περιμένω πάντα μία πίτα γύρο τζατζίκι. Με ιδιαίτερη έμφαση στο τζατζίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν κάνω λάθος είναι renault στην Αθήνα,με κάθε επιφυλάξει, αλλά και μόνο για τον χαβαλέ του άξιζε το 50λεπτο..Η γιαγιά ήταν μεγάλη και σε χωριό μόνο με γέρους.. Όσο για τον παππού όλο το φανάρι είχε πέσει κάτω από τα γέλια.

      Διαγραφή
  4. Εδώ και 1 τέταρτο έχω λιώσει!!! Όλες είναι φοβερές, αλλά ο παππούλης είναι σμολ γκαντ! Άνετα θα μπορούσε να είναι ένας παππούλης που ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο παππούς είναι το τοπ δεν το συζητώ.
    Και μετά έρχετε το σκηνικό με την κηδεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και την είχα την υποψία αλλά τώρα έχω κατασταλάξει ότι οι παππούδες που κυκλοφορούν με lada είναι οι μεγαλύτεροι μάγκες στο δρόμο! Λόγω ηλικίας και αυτοκινήτου βρίσκονται σε δεινή θέση αλλά έχουν έτοιμες τουλάχιστον 20 ατάκες για να αμυνθούν! Τους λατρεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Namie οι παππούδες που κυκλοφορούν στον δρόμο είναι οι μεγαλύτεροι φονιάδες για τα μηχανάκια.. αλλά όντως είναι μικροί θεοί..

      Διαγραφή
  7. ο παππούς είναι ο καλύτερος απ'όλους!αυτό με τη μερσεντές θα το λέω και γώ απο δω και στο εξής γιατι όταν λές δεν έχω, δε σε πιστεύουν κιόλας.Έχω και γω μια ιστοριούλα.Μάλωνε ένας γνωστός γνωστού,τρομερός ατακαδόρος,με κάποιον τύπο για το ποιός είναι πιο κουλτουριάρης περί μουσικής.'Ωσπου μετά από πολύ ώρα ο 'γνωστός' του λέει: ''-Τι να μας πείς και σύ για μουσική ρε κακομοίρη βλάχο, που άκουγες τα πουλακια στα δέντρα να κελαηδούν στο χωριό σου και τους πέταγες γαρύφαλλα;;;!!!''
    Ακόμα γελάω...μπορεί να μη σας αρέσει αλλά άν βλέπατε το ύφος και τον ακούγατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πάντα είναι ο τροπος που τα λες Έφη από το να τα γράφεις. Εγώ με το τελευταίο πέθανα στα γέλια. Επίσης είναι τρελή ατάκα αυτό με τα πουλιά και σκυλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H ιστορία με το κινητό στο φέρετρο είναι φοβέρη!
    Κάτσε να σου πω και μια δική μου που μου θύμισες:
    Καθόμασταν για καφέ με φίλο σε μια υπαιθρια καφετέρια ώσπου σε μια στιγμή εμφανίζεται ζόμπι πραζάκιας όπως ανεφερες και μας ζητάει κανά ευρώ για πάρει κάτι να φάει. Δεν του δίνω τίποτα αλλά του δίνουν από το δίπλα τραπέζι...
    Στη συνέχεια όλο χαρά παέι στο απέναντι σουβλατζίδικο και χτυπάει μια δίπιτι! Όντως πείναγε το παλικάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διακοπάρες ρε μουνιά (γνωστό διάσημο τρολλ)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στη γειτονιά μου έχει ένα μικρό ξεχασμένο από το παρελθόν μπακάλικο, σκάει μύτη κουφή γιαγιά με ρόμπα και ρωτάει: "κυρ Ανέστ', που το ιέχς του μαρόο?" - "Που-μαρό κυρά Κούλα" λέει αυτός, "που-μαρό το λένε". "Ε, αυτό σι ρουτάω, που?- μαρό κι δι καταλαβαίνς γιατί ίσι κιφάλας" -κόκκαλο ο κυρ Ανέστης. Γενικά τα παππούδια ή τα λατρεύεις ή θες να γίνεις τσάμπα δολοφόνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπάρχουν και χειρότερα!
    Φαντάζεσαι ο ήχος κλήσης από τον τάφο να ήταν:φονιάδες μονοπώλια, παντού φωτιές ανάβουν, μας καίνε, μας δικάζουνε και την ψυχή μας βγάζουν και .....ζωντανούς μας θάβουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ☺ Ουρά στη ΔΕΗ, τρελή ζέστη, κινητό χτυπάει κρητικά, η θείτσα δεν το σηκώνει αλλά το απολαμβάνει.
    "Θα το σηκώσεις, ή ν'αρχίσουμε τις μπαλωθιές;"

    ☺ Κολημμένη στην κίνηση, κλασικά μπροστά από μαλάκα που κορνάρει.
    -Θα προχωρήσεις μωρή χοντρή;
    -Δε μπορώ ρε, με στενεύει το αμάξι.

    Διάβασε Βλαχομπαμπινιώτη και τα δύο post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή