Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Tv Sucks


Το καλοκαίρι που πέρασε και πάει , κάποιοι εκσυγχρονιστές  είχαν την φαεινή ιδέα να ψηφιοποιήσουν την Ελληνική τηλεόραση με τα τουρκικά της , αναγκάζοντας μας  να πάρουμε αποκωδικοποιητή, ή καινούρια .Όπως καταλάβατε η τηλεόραση μου είναι παλιά και τα 30e που ζήταγαν για αποκωδικοποιητή προτίμησα να τα φάω ηλιόσπορο σε ουρά για μπύρα σε Beach bar.Γνωρίζοντας λοιπόν ότι γυρνώντας από τις διακοπές η τηλεόραση θα χρησίμευε σαν  κουμπαράς έπρεπε να βρω αντίδοτο στην βαρεμάρα .Η λύση λοιπόν ήταν τα αμερικάνικα σήριαλ που μου ζάλισαν τ’ αρχίδια όλο το καλοκαίρι φίλοι και γνωστοί. Η αλήθεια είναι ότι μετά την ήττα που έφαγα από το Lost που το παράτησα στο τέλος της 2ης σεζόν όπως και το Prison Break, με την γνωστή κωλόμπα με τα tattoo που κάθε σιτεμένη σε δημόσια υπηρεσία τον είχε wallpaper η απόκομμα από το tv zaping στο τζάμι του γκισέ της (true story),είχα αποφασίσει ότι δεν θα ξαναδώ, αλλά η ανάγκη με έφερε λοιπόν να κατεβάσω το Breaking Bad, Sons Of Anarchy και Game of Thrones . Ως συνήθως λοιπόν σαν δυσκοίλιος που είμαι και αθεράπευτα τελειομανής για τις  δουλείες των άλλων, ανοίγω το βόθρο μου από το χειρότερο προς το καλύτερο.

 Sons Of Anarchy




Εδώ η επιλογή ήταν καθαρά δική μου. Αφίσα ψαρωτική σαν τρίπλα του Τζιοβάνι , biker boys  RnR  and  pussies, είχα ονειρευτεί.. Αμ δε.. Ότι έχουν βάλει σε πρωταγωνιστικό ρόλο έναν τύπο που με το μαλλάκι Kurt Cobain μετά από υπερβολική δόση milko να παίζει το γιο και υπαρχηγό  του ιδρυτή της φαμίλιας είναι ότι πιο αδερφίστικο έχω δει (μετά το ζεϊμπέκικο με γόβες του Μίστερ Μπούτια). Σαν να βλέπεις το Mad Max με τον Μάκη Δελαπόρτα να μοιράζει βιογραφίες της Αλίκης αντί για σφαίρες. Ο αρχηγός από την άλλη, που με την  φάτσα Γιάτσεκ Γκμοχ  προσφέρει άφθονο γέλιο και ειδικά όταν γίνεται badass..Ο τύπος δεν μπορεί να κλέψει ούτε τα κάλαντα από παιδί τετραπληγικό . Στα πρώτα 7 επεισόδια ένα πράγμα δεν έχω καταλάβει, λαδώνουν κανά μπάτσο  για το ελευθέρας και ανοίγουν πόλεμο μεγαλύτερο από το Βιετνάμ μέσα στους δρόμους και οι μπάτσοι άφαντοι , δεν υπάρχουν έστω σε πλάνο να τρώνε ντονάτ.. Που στην Αμερική έτσι και δεν σταματήσεις σε νεύμα μπάτσου, επειδή άφησες πόρδο αντρικό με μένος μετά τα μπουρίτος και μόλυνες την πλάση πάνω από  τα επιτρεπτά όρια ανοίγοντας το παράθυρο του αυτοκίνητου σου, σε κυνηγάνε όλα τα κομάντα και σηκώνουν τα Απάτσι τόσο εύκολα,  που σε βγάζουν Live στις ειδήσεις για να δουν πως πεθαίνει κάποιος από ρουκέτα ελικοπτέρου. Και το κυριότερο ,αυτός ο πούστης  που «ντύνει» με μουσική το σήριαλ, να παραλύσουν τα χεριά του την ώρα που πατάει το play, που σε ένα macho σήριαλ με γραφικά ρούχα και φλέματα τεστοστερόνης να βάζεις NEW METAL!! Γαμώ την παναγία σου την χαμηλοβλεπούσα ρε μαλάκα, ξέρεις τι μουσικό πλούτο έχει αυτή η φάση σε μουσικές; Είπαμε ρε ,να μην δω αντιγραφή τυπάκια Dennis Hoper αλλά δεν μπορώ να βλέπω μια συστάδα μηχανές και αντί να παίζει κανά motorhead  να ακούω Godsmack.


Breaking  Bad



Εδώ έχουμε ένα πολύ ωραίο σήριαλ  που όμως  ο πρώτος κύκλος του κοιμίζει τριπαρισμένο raver σε πάρτι στην Σαμοθράκη .Ο σκοπός του πρώτου κύκλου είναι να μας δείξει πόσο κωλόμπα είναι ο κύριος, στο τέντωμα σβέρκου για καρπαζιά από αφεντικό και γυναίκα, κλασσική σπασαρχίδο που για πίπα δίνεις μονόπετρο. Όποτε ο πρώτη σεζόν είναι σούπα με  εσωτερικές μάχες ζωής, οικογένειας και καρκίνου. Αν και υπάρχουν πολλά επεισόδια που κάνουν κοιλιά, γενικά μετά τον πρώτο κύκλο  υπάρχει πλοκή αρκετή για να γουστάρεις. Η διαφορά με τα άλλα σήριαλ τέτοιου τύπου, είναι η χρονική φυσικότητα που γίνονται οι σκηνές δράσης χωρίς να είναι παρατραβηγμένα.. Υπάρχει όμως ένα επεισόδιο που είναι ότι πιο κατάπτυστο υπάρχει στην τηλεόραση, λέγεται “fly” και 45 λεπτά δείχνει να κυνηγάνε μια γαμημένη ΜΥΓΑ μέσα στο εργαστήριο προτελευταίο επεισόδιο της 3ης σεζόν!! Ένα επεισόδιο με καμία συνοχή και χωρίς τέλος . Τέτοια κοροϊδία και θράσος έχω να δω από τις 4000 ίδιες ατάκες στην «καλημέρα ζωή» που ήταν κλεμμένες από την «λάμψη». Οι σκηνές είναι απίστευτες όπως  και η φωτογραφία που με έκαναν έμενα να γράψω ένα τόσο gay σχόλιο. Δεν έχω καταλάβει γιατί η γυναίκα του Χάνκ φοράει όλες τις αποχρώσεις του μωβ στα ρούχα αλλά και σε τσάντες για ψώνια μέχρι και τιρμπουσόν μωβ έχει .Μήπως είναι γκρίζα διαφήμιση για τους Deep Purple ;; 2310-521010…

Game of Thrones



Μιλάμε για πολλή αίμα δάκρυα και ιδρώτα ενίοτε κάτι προσπερματικά από την παιδική χαρά του βυζόμπαλου για μας τα αγοράκια..Τώρα για τα κοριτσάκια έχουμε τον Ντρόγκο που κάθε φορά που τον βλέπουν μας κοιτάνε περιπαικτικά και παρακαλάνε να αρπάξουμε καμιά πούντα ( όχι της Πάρου) για να μιλάμε σαν αυτόν… γιατί το σώμα του είναι ποτεδάκι... Το ότι είναι υπερπαραγωγή το καταλαβαίνεις από το πρώτο επεισόδιο από τα κουστούμια μέχρι τους κομπάρσους ακόμα και αν ήταν βουβός κινηματογράφος .Η μόνη μαλακία ότι από την αρχή αναφέρονται τόσοι πολλοί οίκοι και τα οικόσημα τους, που έχουν πιάσει όλο τον ζωολογικό χάρτη και αν συνεχίσουν έτσι δεν θα αφήσουν ούτε νούφαρο και εγκεφαλικό κύτταρο στην γκλάβα μας .Αν και δεν ήμουν ποτέ φαν του άρχοντα των δαχτυλιδιών, το συγκεκριμένο μου αρέσει γιατί δεν το έχει παρατραβήξει (ακόμα;) μετά το τέλος του πρώτου κύκλου με τους δράκους και τα spellια. Ελπίζω να μην γαμηθεί ο Δίας και η φαντασία τους και ανακαλύψουν  ορνιθόλυκους , αρκοδόγατες ,ιπποπόκαμπους και ελεφαντόσκυλους.

Υγ: Πιο πετυχημένος κύκλος από τον πρώτο του Prison Break δεν πιστεύω να υπάρξει ποτέ.


Γατάκια Αμερικανοί μάθετε μπαλίτσα από τον Βούρο 







31 σχόλια:

  1. Τι κορυφαίο τρέιλερ είναι τούτο? Τύφλα να χει ο Μπρους στο die hard. Ο Βουρος είναι αξία!
    Θελω να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου για το επισόδειο με την μύγα. Ανούσιο, βαρετό και το μόνο ενδιαφέρον που είχε είναι ότι ανατάραξε το υποσυνείδητό μου και ξέθαψε από τα βάθη της λήθης αυτή την ταινια: http://www.youtube.com/watch?v=flGCik0MMKo
    --πλυντήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ξέρεις ότι με έκαψες με την μύγα...Με γύρισες χρονιά πίσω στην αρχή του Star που το έβαζε κάθε Σάββατο.

      Διαγραφή
  2. Το Game Of Thrones είναι ίσως η καλύτερη σειρά μετά τις δύο πρώτες σεζόν του prison break.
    Επίσης εγώ είδα και Spartacus και ήταν ωραία splaterια.sex και βία.Αν βαρεθείς δες το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τους γιους της αναρχίας δεν τους έχω δει και δεν μπορώ να πάρω θέση αν και γενικά έχω ακούσει καλά λόγια. Διάβασα και τα δικά σου σχόλια και το αφήνω προς το παρών για να δω κάτι άλλο.
    Το Breaking Βαd πάντως είναι μέσα στην πεντάδα με τα καλύτερα που έχω δει. Τα πρώτα επεισόδια του 1ου κύκλου όντως ήταν πολύ μα πολύ ύπνος ρε αδερφέ αλλά με αντάμειψαν όλα τα υπόλοιπα. Και οι χαρακτήρες ήταν όλοι μα όλοι προσεγμένοι.
    Για το Game of thrones το μόνο πράγμα που με ξενέρωσε είναι πως στον 2ο κύκλο δημιούργησαν σκηνές που στα βιβλία δεν υπήρξαν πότε. Αυτό μόνο και τίποτα άλλο. Όλα τα υπόλοιπα με έκαναν να βρέχω τα σεντόνια και τα εσώρουχα μου από την γκάβλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε περιμένω να τελειώσω και breaking αλλά και το game για να συνεχίσω το Sons γιατί με ξενέρωσε. Μπορεί να είναι σούπα ο πρώτος κύκλος και μετά να γαμάει..τι να πω..

      Διαγραφή
    2. na to sinexiseis to sons... kai den dexomai kouventa gia thn mousiki se seira pou mas exei dwsei to parakato kai polla alla
      http://www.youtube.com/watch?v=b6NDdF-R2uk

      Διαγραφή
    3. a kai dwse vasi se katothi xaraktires... opie ( to therio me ta mousia-kolitos tou prwtagonisti pou kanonika OLH h seira tha'prepe na einai panw tou alla exe xarh) kai chibs( o typos me tis xarakies pou exei pesei se braveheart kai gladiator)

      Διαγραφή
  4. το "game of thrones" γκαμαει και είναι στανταρ στις καλύτερες σειρές εβαρ, δεν χρειάζεται να πω κατι αλλο μεσιε...το "sons..." μετριο και το "breaking bad" δεν το 'χω δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετική επιλογή το GoT. Φαντάζομαι ότι είσαι ακόμα στη 1η σαιζόν αλλά δεν θα σου κάνω spoiler. Γαμεί!

    Όσον αφορά στον Dexter πήδα τη 3η σαιζόν. Πολύ φαμιλιάρικο δράμα. Αντιθέτως οι 5 και 6 σπέρνουν.

    Αν θες κάτι διαφορετικό, δες το Weeds. 8 σαιζόν μαστουροκωμωδιόδραμα, αλλά είναι μόνο 13 επεισόδια ανα σαιζόν και αυτά 25λεπτα.

    Spartacus δεν συνιστώ. Δες μόνο τη 1η σαιζόν, με τον ορίτζιναλ Σπάρτακο που δυστυχώς πέθανε και τον αντικατέστησαν με ένα χλεμπονιάρη βλάχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον συνήθισα τον "καινούργιο" Σπάρτακο, αλλά ναι δεν συγκρίνετε με τον αρχικό. Από καρκίνο πέθανε Χωστηράκο εδώ και καιρό. Που ζεις...

      Διαγραφή
  6. Αααααααααα, ωραία και ψαχνόμουνα για να δω καμιά σειρά τα μεσημέρια! Λέω να δω το Breaking Bad. Μου κίνησε την περιέργεια το επεισόδιο με την μύγα!

    Το Dexter να το δω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το έχω ξεκινήσει γιατί δεν έχω τελειώσει με τα άλλα. Είναι αρκετά καλό απ'ότι μου λένε. Καλό κόλλημα!

      Διαγραφή
  7. Αυτό πάλι βρε Monsieur που έχεις ξεκινήσει διακόσιες σειρές ταυτόχρονα και δεν έχεις τελειώσει με καμία, πώς σου φαίνεται?

    Εγώ πάντως μεταξύ Ντρόγκο και Βούρου με καμπαρντίνα να βαράει τραπέζι(0:33), διαλέγω Βούρο ΔΑΓΚΩΤΟ.

    Σ'ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι φαταούλας και φοβάμαι μην βαρεθώ εύκολα.Το ξέρα ότι είσαι ανώμαλη, και θα διάλεγες Βούρο σε ρόλο που δεν τον έχουμε ξαναδεί να μιλάει τόσο αυτάρεσκα για τον ευατό του

      Διαγραφή
    2. Ρε συ, ξαναδιάβασα το Dice. Τι γαμάτο! Κάνε ένα παρτ 2 με update, τώρα που έχεις πιο πολλά δεδομένα.

      Διαγραφή
    3. Έχω γράψει αρκετά εδώ και μήνες.. αλλά θα πάει πολύ..δεν ξέρω ακόμα αν θα το τελειώσω και το ανεβάσω.Θα ήθελα μια άποψη πριν το αναρτήσω.Το μόνο καλό είναι ότι η ιστορια δένει σε καλή συνεχεία..

      Διαγραφή
    4. Μέσα σε τρεις σειρές έγραψες πιο πολλές δικαιολογίες από όσες θα έβρισκα και γω η ίδια! Βασικά περιμένω να το ανεβάσεις, πρέπει να υπάρξει ένας πόλεμος και δεν ξέρουμε από πού θα ξεκινήσει.

      Διαγραφή
  8. ΡΕΤΙΡΕ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ! ΚΑΙ ΚΑΠΑΚΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΙΜ ΤΑΙΜ!

    Σοβαρά τώρα Boardwalk Empire γαμεί. Γκανγκστεριλίκια, λαμογιές και έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και ο Ρεν Πέρλμαν πάντα ήταν φλώρος με μόνη εξαίρεση το Ηell Boy. Μιλάμε για άνθρωπο που έπαιζε το "τέρας" στους υπονόμους της Ν. Υόρκης με λαβ στορι με Λίντα Χάμιλτον (Σαρα Κονορ ρε μουνιά) και μετέπειτα τον έκοψε στα δύο ο αρχιδαράς Βlade επειδή του την βγήκε αλά Μιχαλολιάκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο ρε Snake πωωωωω ρε μαλάκα τι μου θύμησες...Σε ποιο κανάλι ρε παιζόταν εδώ τα απογεύματα;Ετ3; Μεγάλη καψούρα μου τότε η Σάρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΤ-1 εγώ θυμάμαι σχετικά βραδάκι την σειρά. http://www.imdb.com/title/tt0092319/

      Την έβλεπα συνεχώς με την μάδαρ. Ωραίες αναμνήσεις και το πιάτο με τα ποπ-κορν. Α ρε πούστη!

      Διαγραφή
  11. http://bondedbyhate.blogspot.gr/2012/09/v-behaviorurldefaultvmlo.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δες "Falling Skies" με εξωγήινους και τέτοια ή
    "The Walking Dead" με νεκροζώντανους και τέτοια ή
    "Boardwalk Empire" με Στιβ Μπιουσέμι και τέτοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν θες υλικό για κράξιμο και χολή δες Downton Abbey! Ειληκρινά δεν ξέρω γτι το βλέπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι τελειος ανωμαλος!!Να βρεις καμια γκομενα σκεφτηκες;Η κανε μπλογκ για μουφα σειρες για να εχεις λογο να τις βλεπεις..

      Διαγραφή
  14. ένα θα σου πω,
    κατέβασε το "Χωρίς ...αυτά δεν υπάρχει παράδεισος"!
    Κολομβιανή σαπουνόπερα με μοντέλο-πόρνη που το όνειρο της είναι να βάλει βυζιά και να τα φτιάξει με βαρόνους κοκαΐνης.
    βγαλμένο απ'τη ζωή σου λέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τώρα σε τσέκαρα γιατί αυτό τον καιρό έχω γαμηθεί στον ιντερνετικό αποκλεισμό. Λοιπόν μου άρεσε το άρθρο, αντικειμενικότατος στο Game of Thrones και, πράγματι, θεωρώ και εγώ την πρώτη season του Prison Break άπαιχτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή