Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ο καγκουρόσαυρος GLX



Σήμερα θα ασχοληθώ  με μια  ζελοειδή  φάρα που κυκλοφορεί, υπάρχει, ζει και αναπνέει  στις Δυτικές συνοικίες  της Αθήνας και όχι μόνο. Οι καγκορόσαυροι  γεννηθήκαν κάπου στα μέσα του ΄90 όταν εμφανίστηκαν  οι Prodigy στις οθόνες μας, με τον  γνωστό  καψούλι Keith με τις δυο μοικάνες  και μαζί με το μουσικό ξέσπασμα της rave έγινε το κακό...Διαφορές υπάρχουν με την πάροδο των χρόνων, αλλά τα κοινά χαρακτηριστικά μένουν ίδια..

                                         ΓΕΝΙΚΑ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ   

ΥΨΟΣ: Το ύψος του καγκουρόσαυρου ξεκινάει από 1,55 έως 1,65 maximum, με την απαραίτητη πάντα κύρτωση .Αν υπάρχει στην αγέλη πιο ψηλός είναι κινεζική απομίμα ή ασφαλίτης, ή ο Μήτρογλου…

ΚΙΛΑ :Αυστηρά  45-55 μαζί με  τα ρούχα ,γιατί τρέφεται με κανναβούρι ,σουβλάκια και κόκα-κόλα, ενώ ο σωματοτύπος του δεν δέχεται να φοράει ρούχα που δεν είναι  xxxsmall  και pull and bear.

ΜΑΛΛΙΑ: Οι τριχοκόπτες στυλ «κουρείο ο Φανούρης», της κάθε γειτονιάς είναι αυτοί  που δημιουργούν  την μόδα «γυφτόcherokee»,   σαν να σε κουρεύουν με το στόμα άτομα που έχουν Parkinson,με ιδέες από  τα περιοδικά του ΄95, με Peter Andre εξώφυλλο και άλλα τέτοια καλτ.

ΦΩΛΙΕΣ: Οι καγκουρόσαυροι φτιάχνουν τις φωλιές τους έξω από σχολεία ,πάρκα,  στα σουβλατζίδικα που δουλεύουν, στα καφέ της περιοχής τους και μπιλιαρδάδικα.Η παρέα  αποτελείται τουλάχιστον από 7 άτομα και πάνω..

                                         ΕΙΔΙΚΑ   ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ  
    (Για όσους έχουν γάγγραινα στα μάτια και δεν τους αναγνωρίζουν με τα παραπάνω) 

  •     Γυαλιά Αρνέττε.
  •     Όλα τα ονόματα τελειώνουν σε "κος" και "κης"  Χρηστάκος,Αντρίκος,Μητσάκος,Γιωργάκης,Γιαννάκης..
  •         Κολιέ με πήλινο πολύχρωμο μανιτάρι.
  •       Ασημί/ μαύρα nike millennium από Σάντα-Μπάρμπαρα  ή  asics.
  •      «Πουπουλένιο»  αμάνικο μπουφάν ή αδιάβροχη/αντιανεμική ζακέτα.
  •       Φόρμες γυμναστικής , χαμηλοκάβαλες  ή  βράκες.
  •        Καπελάκι  che kai vara ή αθλητικό να στηρίζεται στον σβέρκο.
  •        Παπάκι GLX(κυρίως),Astrea, Crypton, στρογγυλοφάναρο, με zebring,  βαμμένο (πορτοκαλί,μοβ, μπλε ηλεκτρίκ), σέλα «μπακλαβαδωτή».
  •          Αμάξι  Saxoη Peugeot rallye(κυρίως), με αυτοκόλλητο «Μητσάκος  ο Λοστρέ», χειροποίητη εξάτμιση, αεροτομή απλώστρα ,ηχοσύστημα «spasopoutsis sound» και blacklight.
                             
                                                      ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ

Οι καγκουρόσαυροι  χρησιμεύουν  στην γρήγορη μεταβίβαση του  διπλού με γύρο που παρήγγειλες ,ενώ  αν  βρέθηκε άλλος καγκουρόσαυρος  και προκάλεσε κόντρα με ξερόγκαζο στο φανάρι, θα σου έρθει σε χρόνο ρεκόρ  με την πίτα να σου τσιγαρίζει τα χείλια. Επίσης  στα πλυντήρια που δουλεύουν, καθαρίζουν  και το τελευταίο φλόκι που άφησες με την Τασούλα,  στο κάθισμα  του αυτοκίνητου του πατερά σου και χωρίς να σου φάνε όλα τα ψιλά από την κερματοθήκη,   αν του πεις  φιλικά ότι στρίμωξες  μονί και θα παίξει μανούρα με τον γέρο σου αν το δει, από την άλλη αν είσαι χασικλής και μπουρδελιάρης και έμεινες χarmaniς, κατεβαίνεις  στη φώλια τους σουφρώνεις τα χείλια σου και ρουφάς αέρα προς τα μέσα(θα ακουστεί ένα  οουφφφςςς )και ρωτάς σε άπταιστα καλιαρντά με  ποδανά «Ρε Μητσάκο παίζει κανά λιροτά βρομά; »,  πάντα υπάρχει ένας Μητσάκος  σε κάθε αγέλη που σπρώχνει «αλβανικό» σε πίοτητα καβουρδισμένου πασατέμπου..

                                          
                                                          ΕΞΕΛΙΞΗ 
Όπως τα πόκεμον,οι πάουερ ρέιντζερς έτσι και ο καγκουρόσαυρος  μετά τα 22 αρχίζει και παίρνει  μορφή «σκυλά» αν και ανέκαθεν έκανε την λυγαριά  στον αμανέ του Γιάννη Βασιλείου, Χαράς Βέρας και  ας δήλωναν psychodisco και ΖΝ..Αν δεν δουλεύει μέχρι τα 28 delivery, θα κάνει το δικό του σουβλατζίδικο ή πλυντήριο αυτοκίνητων ή θα δουλεύει σαν βοηθός ηλεκτρολόγου.Το πιο καλλιτεχνικό και  ποιοτικό πράγμα που θα κάνει στην ζωή του είναι να στρίβει 15φύλλο, να βάψει πόρτα,να γράψει με σπρέι τον τοίχο.


      Και επειδή είμαι παλιακός, εγώ και τους κάγκουρες τους θυμάμαι με front ζακέτες,μπλούζες   φωσφόριζέ κίτρινες Dortmund και μοβ  Real Madrid, μαλλί flat με τσουλούφια και φόρμες με τσέπες μέχρι το γονάτο.Θα σερβίρω κομματάκια που έπαιζαν οι εκδηλώσεις και τα nokia 3210...  Τα μελέ ταμέ..

                                                                                          



























6 σχόλια:

  1. Ναι ρε διάολε!!!!!!
    Έδωσες στο λαό αυτό που χρειαζόταν.....
    Έχουν και αυτό το μοναδικό τρόπο να κάθονται στα παπιά,ακρη ακρη στη σέλα,ίσα να ακουμπάει κωλοτρυπίδα...
    Οι φασέοι ( δηλ. είναι σε φάση και κάνουν street κλασιμο στη πλατεία) δουλεύουν και σε συνεργεία με αφεντικό το μαστρό-Βαγγέλη για να τους μαθαίνει χιλιοστά κανα ανταλλακτικό κανά μαστόρεμα και καμιά καλή στο φιλαράκι που είναι πιλότος και θα τρέξει το βράδυ στη Καβάλας ψαρωμένος....
    Ήταν είναι και θα είναι σκυλάδες...
    Αυτά ειναι ακόμη τα άγουρα χρόνια,έχουν ακόμα πολύ εξέλιξη...
    Κάνε ένα recall σε μαγαζιά τύπου Studio 69!!!γεμάτα απο δαύτους...
    Τα παλιά καγκούρια ήταν καλύτερα,έχουν μια δική τους αίγλη, έβλεπαν και κύκλους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xexexexe egw eida mprosta m kourema ''fraxth'' tis proalles en eth 2011 to tonizw k nomisa pros stigmhn oti paizw sth xronomhxanh m ekeinon ekei pws-ton-elegane.POLITISMIKO SOK!tragiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά λέει ο αρρώστεια από πάνω...Έβλεπαν κύκλους και πηγαίνανε έτσι...(κάνει κίνηση με το χέρι) (από τα άπαντα του έπους ΜΑΝΑ RAVER)

    Όσο για τους prodigy μη μου το χαλάς! Όχι και μέσα του 90' τέλη 90' για τους πολλούς, όταν έπιασε μικρόφωνο ο διπλοφρακτάκιας energizer bunny. Εγώ είμαι με τους λίγους...μέσα 94' με jilted generation. Μεγάλη μπάντα αν και εγώ είμαι μέταλος στο θρήσκευμα...τα σπάω με δαύτους, μέχρι και βινυλιοσυλλογή μάζεψα και κάθε single 12'. Αλλά από το 04' δεν ξαναπήγα σε συναυλία τους. Τώρα πως καταφέρνουν να τους γουστάρουν από πάνκς, μέταλοι, μπιμπλικάδες και ξεχασμένοι-καμμένοι με τρυπάκια στα πάρτι του Γκόα Γκριλ είναι άλλο καπέλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε οι prodigy θα είναι πάντα τόσο μπροστά.. Εγώ έλεγα πάντα ότι παίζουν ηλεκτρονικό πανκ και σαν μεταλόπουλο respectάρω την μπάντα που δεν μπορεί κανείς να της μοιάσει ηχητικά..

    Και για πρώτη φορά τα extacy έπιασαν τόπο στην μουσική ;Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ. Είχα μια παρόμοια συζήτηση πριν από μερικές ημέρες. Αυτά που έπαιζαν αυτοί στο Experience δεν τα έπαιζε κανείς. Οι άλλοι ήταν ακόμα στο There's No Limit των 2unlimited στη καλύτερη περίπτωση. Όταν τελικά τους έφτασαν στο Experience, τούτοι ξέφυγαν πάλι με Jilted...Τα ίδια και μετά στο Fat Of THe Land. Ε μετά έκανε κοιλιά το πράγμα με το Always Outnumbered. Έτυχε.

    Όσο για τα x, κρύβε λόγια...κρύβε λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή