Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Σαβουραδερί


Έχω μια φίλη που φτιάχνει κοσμήματα και τρέχει στα εναλλακτικά στέκια της πόλης  πουλώντας τα, έχοντας ως επί το πλείστον ,γυναίκειο κοινό που είναι ότι πρέπει για να αράξεις με μπυρίτσα προσέχοντας  τον πάγκο.. εξυπηρετώντας γυναίκε .Γράφοντας εναλλακτικής ( ήδη νιώθω Κατερίνα Θάνου χωρίς αναβολικά) εννοώ τα μέρη που συχνάζουν καλλιτέχνε με πνευματικέ ανησυχίε και μια τάση να ξεχωρίζουν δείχνοντας ότι ο πισωκίνητος  αεραγωγός τους ανεβαίνει με τετάρτη την ανηφόρα. Εδώ και κανά πεντάρι χρόνια έχει γεννηθεί η μόδα της σαβουραδερί δηλαδή του βίνταντζ.

Μετά τους ξεπερασμένους  Hipsterαδες με τις παλαιστινιακές Zara μαντίλες ,τα καπέλα και τα κοντομάνικα ήρθε το νέο κύμα από 50’s,60’s,70’s.Να σημειώσω ότι πολλές γυναίκες υιοθέτησαν το στυλ αυτό , αλλά η μόνη διαφορά είναι ότι στο Ελλάντα ότι διαφημίσεις αμέσως του γαμάνε την μαμά. Ροκαμπίλια του κώλου ,Βραδιές swing ,Marilyn Monroe βαψίματα και ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ρούχα συνθέτουν ένα διαχρονικό μπουρδούκλωμα μουσικής ,κουλτούρας ,επιφανειακού και περιστασιακού στυλ.

Η επιφοίτηση γι’αυτό το άρθρο μου ήρθε, μόλις είδα ένα τύπο σε ένα νεοκλασικό στο Γκάζι να βάζει μουσική ντυμένος Χρόνης Ξαρχάκος με καπέλο κυκλαδίτη ψαρά ,πουλόβερ  άσπρο κομποβελονιά και από πάνω φουλάρι με κόμπο γραβάτας. Ότι ήθελα να τον καρπαζώσω είναι αυτονόητο, αλλά βαράς άνθρωπο που βάζει δίσκους με ιταλικές καντάδες ; Αν  στην Ελλάδα του 2012 θες να πρωτοτυπήσεις  σε μια μόδα που ήδη πρόλαβαν άλλοι , ακολούθησε  τις συμβουλές μου για να είσαι πιο alter και από τον Κουρή, στις συνοικίες  που πας..


Τσολιάς/Καραγκούνα


Η εθνική βιντατζ στολή με μουστάκι λεβεντιά για τους άντρες, καλτσοδέτα ,λαμπάντα φουστανέλα για ελευθερία κινήσεων και χειροποίητο τσαρούχι  που το έφτιαξαν κακογαμημένες  χρυσαυγίτησες .Απαραίτητο αξεσουάρ η γκλίτσα με το ταγάρι. Μπορείτε επίσης για να είστε αξεπέραστος στην παρέα, αντί για αναπτήρα να κουβαλάτε ένα καριοφίλι που είναι εύχρηστο και κομψό για να συνθέτουν ένα βαρβατίλα άντρα , πατριώτη ευεγέρθητω! Επίσης για να μπείτε στο μάτι κάθε κακιάς και πικρόχολης αδελφής ,μπορείτε να λέτε ότι μένετε στην Χασιά.
Για τις γυναίκες η Καραγκούνα είναι μια ξένοιαστη εμφάνιση όσον αφορά το θέμα του ξυρίσματος σε πολλά σημεία του σώματος και δεν απαιτεί χρόνο  χτενίσματος στο μαλλί, το ελάχιστο make-up αλλά και το must μουστάκι ,που δεν πρέπει με τίποτα να «ξανθύνετε» αν θέλετε να είστε πιστές στο σύνολο, θα σας κάνουν να λάμπετε στην παρέα .Για τσάντα θα πρότεινα το διακριτικό κιούπι  κάνοντας το σύνολο να δείξει τέλειο και τις κοπέλες της παρέας  σας ,να σκάσουν από το κακό τους. Λόγω της οικονομικής κρίσης θα ήταν καλό να μην κυκλοφορείτε με τα φλουριά γιατί υπάρχουν παντού ελεγκτές της εφορίας και θα σας φορολογήσουν μέχρι και το φτέρνισμα..


(Do you feel, lucky ) Πανκ


Όταν λέμε πανκ εννοούμε πανκ ,όχι γκόμενες σαν την Ράντου στην φωτογραφία στα σκαλιά του Top man στο μοναστηράκι με μπλουζάκι Αγγλίας και κόκκινα μαλλιά…. Το παν στο πανκ, είναι η ελευθερία στην διαχείριση των χιλιάδων αξεσουάρ , της επιμελώς ατημέλητης hardcore μοικάνας που χρησιμοποιείτε σαν καμβάς για τα χρώματα που θα επιλέξετε για να βάλετε πάνω της..Το καλό στο στυλ αυτό  είναι ότι μπορείτε να φοράτε τα ίδια ρούχα και τα δύο φύλα,  με μόνο «σκελετό» αρβύλα ,σωλήνα.Όσο πιο ευρηματικοί είστε με το να κόψετε και να ξεβάψετε με χλωρίνη τα ρούχα σας τόσο μπαίνετε στην κουλτούρα του ντυσίματος .Για να συμπληρωθεί το εκκεντρικό ντύσιμο πρέπει να συνοδεύεται με Amstel,κάρτα ανεργίας και ενάμιση πόντο κοκκινόχωμα από την απλυσιά. Γιατί το βινταντζ στα Εξάρχεια υπάρχει αναλλοίωτο εδώ και χρόνια..

Ελληνική (αρχές) 90’s ποπ



Εδώ θέλει κότσια και παιδικά τραύματα.. Ο  Σάκης Ρουβάς να κάνει τον Coverdale των φτωχών με δερμάτινο παντελόνι ,άσπρο πουκάμισο με κάτι σαν σερπαντίνες στην ευθεία των κουμπιόνε και μαλλί Κουρκούλης 2012..Επισης ένα αντρικό στυλ με  τον Χαριτοδιπλωμένο ντυμένο καουμπόι με κρόσσι καστόρινο, μπότα  με μύτη από Σεφερλή και να τραγουδάει «έτσι ,έτσι σε θέλω ,σκισμένο τζιν με μπότες και καπέλο» .Η αρρενωπότητα των παραπάνω  ξεχειλίζει τόσο που ο Odin σου μοιράζει σουσέλ σαν άλλος Ασλάνης μόλις σε δει ντυμένο έτσι. Τώρα για τις γυναίκε θα πρότεινα Πωλίνα που είναι βάτα, εμπριμέ, μαλλί ξεμαλλιασμένο κανίς  με αφέλεια θερμοσίφωνα  για να κάνει τους άντρες να βαράνε πούσαπς .Επίσης θα πρότεινα  και το ψευτοβλαχομπαρόκ στυλ ala Καίτη Γαρμπή για να κανείς ακόμα και τον Κραουνάκη να φαίνεται φτηνή Λαικιά ..







Περεστρόικα

Για να βρει αυτό το στυλ την αναγνώριση που του αρμόζει πρέπει να ντυθείτε όσοι περισσότεροι μπορείτε. Βασίζετε στην ομοιογένεια και τις λιτές γραμμές του χακί  και την γραμμή του ΚΚΕ .Τα καπιταλιστικά πρότυπα κλονίζονται συθέμελα βλέποντας μια παρέα από Μπαλαλάικες .Οι άντρες φοράνε  τσάκιση παντελόνι από Βόρειο Κορέα με χιτώνιο  στο ίδιο χρώμα και παπούτσια από δέρμα αντιφρονούντων. Αντίθετα το ωραίο φύλο θα κάνει θραύση με ένα μονοκόμματο ταγιέρ στο κλειστό χρώμα του χρυσολαδοπράσινου (δηλαδή χακί) με την φούστα να περνάει το γόνατο και να αναδεικνύει  τις καμπύλες της συντρόφισσας .Το χαμηλό τακούνι  δίνει τον αέρα της συντρόφισσας  Αλέκας μαζί με την έμφυτη σεξουαλικότητα της αλησμόνητης Ρωσίας .Καλό θα είναι η παρέα να κυκλοφορεί  με σχηματισμό αλυσίδας  για να κρατήσει την ομοιομορφία του για να μην παρεμβάλουν καπιταλιστικές χρωματικές διαφορές..




Και επειδή το παν είναι το στυλ.. Εγώ θα βάλω τον Τζον Ράμπο της πίστας και άρχοντα των κουρτινών Γιώργο Μάγκα..



16 σχόλια:

  1. Να σημειώσω ότι τη στυλιστική επιλογή του τσολιά είχε επιλέξει ο τσολιάς από την Ελληνοφρένεια πολύ πριν γίνει mainstream, στο πνεύμα του σωστού χιπστερά. Καλά, ο Γιώργος Μάγκας είναι ο υπέρτατος κλαρινοπαίχτης. Ξεπερνάει ακόμα και τον Καλαμάρη από το Μπομπ Σφουγγαράκη.
    Υ.Γ: Η σεξουαλικότητα της Ρωσίας μπήκε κατόπιν χρηματοδότησης από το Χωστήρα ή σου βγήκε αυθόρμητα;
    Υ.Γ.2: Ναι, δέρνεις άνθρωπο που βάζει ιταλική μουσική. Και αλύπητα μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τσολιάς δεν είχε τα tips που πρότεινα και το έκανε για σατυρικό λόγο, ενώ εγώ το προτείνω σοβαρά για μια laternative φάση.

      Διαγραφή
    2. Οσο για τη Ρωσία ποτέ δεν ήμουν φαν. Εγώ αρρωσταίνω με τις Σέρβες. Αυτές δεν ξέρω..

      Διαγραφή
  2. Εισαι ένας μικρός θεός.

    Πραγματικός εμετός. Την είδαν και οι βλαχαδερές pin-up girls και γυρίζουν οι στάχτες της Betty Page μέσα σε ανεμοστρόβιλο. Σκατά σκατά σκατά στα μούτρα τους.Βραδιές Swing? Χαχαχα κάπου είχα διαβάσει μια τέτοια μαλακία. Άκου εκεί βραδιές swing. Να πω οτι ήταν swinger orgy nights να πάει στο διάολο...αλλά swing?

    Ροκαμπιλάδες μαιμού...(εντάξει έχει φρίξει ένας γνωστός μου 50αρης αμετανόητος ροκαμπιλας), και όλα αυτά πακεταρισμένα με ένα μείγμα τυρίλας-γιδίλας-βλαχουριάς και τσιφτετελοποπ αισθητικής. Δεν περιγράφω άλλο γαμώ τον αριστεριστή μουσάτο βινταντζ μπαμπουίνο Χελάκη. Είσαι ένας μικρός θεός.

    Ρισπεκτ στους βρωμιάρηδες πανκς. Όσο γκαου μπιου και αν έχουν καταντήσει.

    Υ.Γ Ο κλώνος Ξαρχάκου σε λίγο καιρό θα μετεξελιχθεί σε ακόμα πιο σαβουραδερι...Μιχάλης Μόσιος aka Ταμτάκος ο τελευταίος Γυφοκράτωρ. Και ναι ο Ταμτάκος ήταν hipster πριν τους hipsters και τις βλένες τους.

    Φίδης over and out, his brain just got fried by George Mangas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πανκς ανεκαθενς ηταν βιταντζ δεν περιμεναν μοδες..Εκτος βεβαια απο τους Casualties που ειναι κομμωτηριο πανκ.

    Όσο για τον Ταμτα έχεις δίκιο είναι ο πρώτος χιπστεράς..

    Greetings..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Casualties...χαχαχαχαχαχα όχι ρε έλεος. Παραδίνομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέστα Monsieur γιατί έχω φτάσει στα όρια μου με τις μαλακίες που βλέπω να φοράει το κάθε καθυστερημένο τσόλι. Ίσα που θα αρχίσω τις κουτουλιές. Ειδικά στη μάπα του κάθε καθυστέρα που φοράει με περηφάνεια αυτές τις παπαριές:

    http://i.minus.com/jK9NiQ0TJdre3.jpg

    Ζω για τη στιγμή που θα του καρφώσω το σκελετό στη μύτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτός ο σκελετός είναι σαν να φοράς γυαλιά 3D, και ομως τα έκαναν μόδα.. Νομίζω ότι είναι καιρός να χρησιμοποιήσεις την πολεμική τέχνη σου.. υπάρχουν πολλοί κινούμενοι στόχοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να σαι καλά Monsieur, έπιασες την αγωνία μου για το ποιο τρεντ θα ακολουθήσω φέτος το καλοκαίρι! Πάω να ξεβάψω με φλωρίνη κανα δυο τζινάκια και να εξασκηθώ στο μαλλί. Θα έχω τη μεγαλύτερη μοικάνα που είδαν ποτέ τα εξάρχεια και απλά θα τα σπάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.youtube.com/watch?v=AuG6sZGkAZc

      Αφιερωμένο Ναμ!

      Διαγραφή
    2. Μια που θα γίνεις πανκ και θα τα σπάς,που θα κανείς camping?

      Διαγραφή
    3. Όπου μπορώ να φτιάχνω με άνεση αυτό:

      http://www.youtube.com/watch?v=DLlYB5Yw_dg&feature=related

      Διαγραφή
  8. paidakia meta lyphs mou parakolou8w pws stis poleis sas kykloforoun tetoia apovrasmata anekselegkta.....emeis edw sto Irakleio exoume ftiaksei ena ghetto AKRIVWS STO KENTRO THS POLHS kai tous kratame madrwmenous ekei....h parakmh dipla sta venetsianika mnhmeia. Mikra pararthmata twn ghetto synantountai sta kata topous rakadika!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μανόλο αυτούς δεν πρέπει να τους μαντρώνεις, απλά να τους αποφεύγεις με την προϋπόθεση όταν μεθύσεις να είναι κάπου κοντά και να κλάσεις στα γέλια, άκου και τον έμπειρο..

      Διαγραφή
    2. ...8a einai xeirotero to hangover re thn epomenh mera me tosa kammena eggefalika kyttara!

      Διαγραφή